Alles over

Garantie

Garantieregeling
Hoe werkt het?

We hopen het natuurlijk niet, maar soms gaat er iets stuk. Gelukkig vallen al onze producten onder onze garantie. Dus gaat er iets stuk wat gewoonweg niet zou mogen? Kom langs in ons Experience center, dan kijken we er samen naar.

Indien we constateren dat het product inderdaad niet naar behoren werkt, of het kledingstuk binnen no time is versleten, leggen wij altijd contact met onze partners om tot een passende oplossing te komen. In de meeste gevallen zal dit natuurlijk vervanging zijn. Op slijtageonderdelen, zoals banden, remblokken, kettingen e.d. kunnen wij geen garantie geven, tenzij er sprake is van een materiaal- en/of constructiefout. De garantieperiode is natuurlijk niet oneindig en hiervoor hanteren wij een aannemelijke termijn voor kleding, schoeisel e.d.

Voor de producten van SCOTT hanteren wij het volgende:
• Frames 5 jaar
• Verende voorvorken 2 jaar (of afwijkende voorwaarden van onze partner)
• Overige onderdelen, m.u.v. slijtageonderdelen, 2 jaar.
• Schade als gevolg van onjuist gebruik en valschade vallen buiten de garantieregeling.
• Garantie is niet overdraagbaar en uitsluitend bij de eerste eigenaar van toepassing.
• Deze garantie zekerheden gelden alleen als je jaarlijks je fiets laat onderhouden in onze Werkplaats.

Bij voorvorken en dempers is van groot belang dat deze binnen één jaar na aanschaf, door de producent, gecontroleerd en onderhouden wordt. Indien dit niet tijdig gebeurt, vervalt de garantie. Je moet er rekening mee houden dat je je vork zo’n week à 3 weken moet missen. Hierna veert deze echter weer als een zonnetje en behoudt je je garantie.